Coach Carter


Amerikanskt drama från 2005. Ken Carter är tränare för Richmond High Oilers, skollaget i basket. Den lilla staden sluter upp kring sina oväntade hjältar med hejarramsor och fyllda läktare när de närmar sig finalen. Coach Carter är dock ingen vanlig tränare, när eleverna i basketlaget misslyckas med skolarbetet låter han dem inte delta i den emotsedda matchen, ett beslut som splittrar samhället.

Det här amerikanska dramat från 2005 är baserat på en verklig händelse. Skollaget i basket, Richmond High Oilers, når oväntat stor framgång och tar sig mot alla odds till final. Den lilla staden engagerar sig i matcherna och framgångarna med hejarramsor och fyllda läktare.



Lagets tränare, Ken Carter, är inte som andra tränare. För honom är det viktigt att framgångarna på basketplanen följs upp med flitiga studier, vilket får till följd att han vägrar låta sitt lag spela finalen eftersom de underpresterat i studierna.

Beslutet delar samhället i två läger, de som tycker att det är ett nyttig markering mot eleverna och de som rasar mot den uteblivna chansen att bli skolmästare i basket.





såg den nyss tyckte sen va rätt bra faktiskt. (:
(rekomenderar :P )




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0